Αυγά μάτια
[Περιγραφή]
Απο τα πιο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά εδέσματα που μπορεί να καλύψουν το αίσθημα πείνας ειδικά τα βράδια.
[Υλικά]
-2 αυγά
-Λάδι
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Λεμόνι (προαιρετικά)
[Εκτέλεση]
-Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι (κατα προτίμηση μικρό) και περιμένουμε μέχρι να κάψει.
-Σπάμε τα αυγά χτυπώντας τα ελαφρά στην μέση και τα ρίχνουμε στο λάδι προσεχτικά για να μην διαλυθεί ο κρόκος τους. Όσο τηγανίζονται, με ένα κουτάλι σούπας, ρίχνουμε ζεστό λάδι στην πάνω πλευρά για να τηζανιστεί και αυτή ομοιόμοφρα.
-Όταν πήξει το ασπράδι και στις άκρες αρχίσει να κιτρινίζει, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα βάζουμε απευθείας στο πιάτο.
-Αν ενδιαφερόμαστε για τις παραδοσιακές βούτες, τα σερβίρουμε με το τηγανισμένο λάδι. Ριχνουμε αλάτι, πιπέρι κατα βούληση και αν μας αρέσει και λίγο λεμόνι και ….. καλή όρεξη.