Αυγά με ντομάτες και πιπεριές
[Περιγραφή]
Κάτι ανάμεσα σε ομελέτα και στραπατσάδα…
[Υλικά]
– 4 αυγά
– 1 κονσέρβα ντομάτες, κομμένες
– 2 πράσινες πιπεριές, σε ροδέλες
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 2 κουταλιές λάδι
– Αλάτι
– Πιπέρι
[Εκτέλεση]
– Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
– Προσθέτουμε τις ντομάτες και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Μετά τη χαμηλώνουμε στο μέτριο και αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά.
– Χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα των αυγών ανακατεύουμε για να μη γίνει ομελέτα. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές μέχρι να γίνουν τα αυγά.