Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο
[Περιγραφή]
Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.
[Υλικά]
– 6 μπιφτέκια κατεψυγμένα
– 1 κιλό πατάτες
– 4 κουταλιές λάδι
– 2 κουταλάκια αλάτι
– 2 λεμόνια στυμμένα
– 1 ποτήρι νερό
– 1 κουταλιά ρίγανη, τριμμένη
[Εκτέλεση]
– Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια με πάχος όσο το χοντρό μας δάκτυλο (περίπου 2 εκατοστά).
– Αλατίζουμε και λαδώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
– Βάζουμε στο ταψί και τα μπιφτέκια, όπως είναι από την κατάψυξη, ανάμεσα στις πατάτες (όχι από πάνω τους).
– Ρίχνουμε από πάνω τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Κουνάμε το ταψί να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα υγρά.
– Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε. Μετά από 45 λεπτά το κοιτάζουμε για να δούμε αν ρόδισαν λίγο οι πατάτες. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, βγάζουμε το ταψί, τις ανακατεύουμε για να γυρίσουν ανάποδα και τις βάζουμε ξανά στο φούρνο.
– Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε άλλη μισή ώρα περίπου.
[Σχόλια]
Όταν το βγάλουμε θα πρέπει να έχει πιει όλο σχεδόν το νερό και να έχει μείνει μια πηχτή σάλτσα από το λάδι και το λεμόνι, ιδανική για βούτες με ψωμί.
ολα καλα..αλλα τι συνταγη ειναι αυτη αν μιλαμε για κατεψυγμενα μπιφτεκια???
symfwnw gia ta katepsygmena biftekia…kata ta alla mia xara einai h syntagh..
Φίλε μου καλέ καλέ μου φίλε, αν βάλω ένα ποτήρι νερό μετά από 45 λεπτά που θα το κοιτάξω περιθωρια για να γυρίσω τις πατάτες δεν θα ψω αφού θα χουν κολλήσει!Αφου η συνταγή προορίζεται για αντρες θα πρέπει να χει περισσότερες λεπτομέρειες όπως π.χ ψήνω σε αέρα ή σε πάνω κάτω αντίσταση και πόσα λεπτά την κάθε φορά?αμ΄πως?
Βασικά ψήνουμε με πάνω κάτω, και θα ήταν καλύτερο να βάλουμε χυμό λεμόνι αν έχουμε οπως Life, Refresh κτλ γιατί είναι κάπως γλυκός και θα δέσει με τις πατάτες σαν σάλτσα.
μπορουμε να βαλουμε λαδι μαζι με λιγο μουσταρδα και λεμονι να τα ανακατεψουμε και να τα ριξουμε.ως σαλτσα αυτο.
telia san protara bgikan nostima prabo