Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Χαλβάς φαρσάλων

[Περιγραφή]

Ανακάτεμα, ξανά ανακάτεμα και κόντρα ανακάτεμα. Αν δε σου πιαστεί το χέρι…

[Υλικά]

– 1/2 ποτήρι αμύγδαλα, καβουρδισμένα, άσπρα (χωρίς φλούδα) και ψιλοκομμένα

– 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο

– 2 ποτήρια κορν φλάουρ (νισεστέ)

– 3 ποτήρια ζάχαρη

– 4 1/2 ποτήρια νερό

– 1 κουταλάκι κανέλα

[Εκτέλεση]

– Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το κορν φλάουρ, τη μισή ζάχαρη και την κανέλα, και τα διαλύουμε καλά με το νερό.

– Ζεσταίνουμε το λάδι με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

– Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μόλις το μείγμα αρχίσει να σκουραίνει και να καραμελώνει κατεβάζουμε από τη φωτιά.

– Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

– Βάζουμε ξανά στη φωτιά. Δε σταματάμε να ανακατεύουμε. Το μείγμα θα αρχίσει να πήζει, να γίνεται σαν ζελέ και να ανοίγει στο χρώμα. Όταν γίνει ομοιόμορφο το βγάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε γρήγορα σε ένα ταψάκι πριν πήξει.

– Αν θέλουμε να κάνει κρούστα, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το βάζουμε σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά. Αυτή τη φορά δεν ανακατεύουμε.

[Σχόλια]

Άφησε ένα σχόλιο