Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Φέτα ψητή

[Περιγραφή]

Βαρέθηκες να συνοδεύεις το φαγητό σου με σκέτο τυρί? Θέλεις να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες χωρίς να παιδευτείς πολύ? Γουστάρεις ένα μεζεδάκι που να γίνεται εύκολα και γρήγορα? Μην ψάχνεις παραπέρα!

[Υλικά]

– 1 κομμάτι φέτα σκληρή με πάχος 1 δάχτυλο

– 1 ντομάτα κομμένη ροδέλες

– 1 πράσινη πιπεριά κομμένη λεπτές ροδέλες

– Λίγο μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά

– Λίγη ρίγανη

– Λίγο λάδι

[Εκτέλεση]

– Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και το απλώνουμε με τη γυαλιστερή μεριά από πάνω.

– Βάζουμε πάνω στο αλουμινόχαρτο μερικές ροδέλες ντομάτα, αρκετές για να μπορούμε να ακουμπήσουμε πάνω τη φέτα.

– Πάνω στη ντομάτα βάζουμε τη φέτα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα μαζί με το ζουμί της και τις ροδέλες της πιπεριάς.

– Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και αν το θέλουμε καυτερό ρίχνουμε και μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά.

– Τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι. Χρειάζεται ελάχιστο – μια κουταλιά του γλυκού είναι αρκετή.

– Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε καλά.

– Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 1.5 και το βάζουμε πάνω να ψηθεί για 20 λεπτά.

[Σχόλια]

Σερβίρουμε στο πιάτο με το αλουμινοχαρτο κλειστό για να μην κρυώσει, και το σκίζουμε στη μέση για να το ανοίξουμε πριν το φάμε. Τρώγεται άνετα και με σκέτο ψωμί, που μάλιστα μπορούμε να το βουτήξουμε στο ζουμί που βγάζει η φέτα.

Είναι δύσκολο να αποτύχει, αλλά είναι δυο πράγματα που θέλεουν προσοχή. Καταρχήν, η φέτα πρέπει να είναι σκληρή. Ακόμα καλύτερα γίνεται με κατσικίσιο τυρί που είναι πιο σκληρό από τη φέτα. Αν είναι μαλακή βγάζει πάρα πολλά υγρά και χάνει τη γεύση της.

Όσο για το ψήσιμο, ο βασικός σκοπός είναι να μαλακώσει η πιπεριά και να δώσει γεύση στο τυρί. Η φέτα γίνεται και σε 5 λεπτά, όμως αν το βγάλουμε τότε θα είναι σα να τρώμε χωριάτικη σαλάτα, αλλά ζεστή! Από την άλλη, αν βάλουμε το μάτι πιο δυνατά από το 1.5 είναι πολύ εύκολο να καεί από κάτω η νομάτα. Το ψήσιμο μπορεί να γίνει και στο φούρνο, αλλά βρίσκω το μάτι πιο βολικό γιατί δε χρειάζεται προθέρμανση και είναι υπερβολή να ανάβεις ολόκληρο φούρνο για να κάνεις ένα πιατάκι φέτα ψητή.

Ένα προβλημματάκι είναι ότι πολύ συχνά καθώς ψήνεται βγάζει υγρά που πασαλείβουν το μάτι της κουζίνας και τη γύρω περιοχή. Ένας απλός τρόπος να απαλαγείς από αυτά είναι να τρυπήσεις ελάχιστα το αλουμινόχαρτο από πάνω. Έτσι όμως χάνει τα υγρά του και θέλει λίγη προσοχή να μην καεί – άσε που δε θα έχει ζουμάκι να βουτήξεις το ψωμί σου…

Λέξεις κλειδιά: , , ,

Ένα σχόλιο »

  1. Έξυπνο και γρήγορο. και πάλι ευχαριστώ..

Άφησε ένα σχόλιο