Φιλέτα σολωμού
[Περιγραφή]
Εξευτελιστικά απλή συνταγή για νόστιμα φιλέτα σολωμού.
[Υλικά]
– Φιλέτα σολωμού
– Βούτυρο
– Αλάτι, πιπέρι
[Εκτέλεση]
– Πλένουμε τα φιλέτα σολωμού και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
– Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αλατίζουμε (προαιρετικά) και τα πιπερώνουμε όσο επιθυμούμε.
– Ρίχνουμε πάνω τους λίγα μικρά κομματάκια βούτυρο. Ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε κάθε φιλέτο είναι αρκετό.
– Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
[Σχόλια]
Το μυστικό αυτής της συνταγής βρίσκεται στο βούτυρο, που ταιριάζει πολύ καλύτερα από το λάδι στο σολωμό. Για καλύτερη εμφάνιση – και ακόμα καλύτερη γεύση – μπορούμε να τα σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
poli kalo mou bgike emena! oraia 🙂
episis tha proteina na prosthesete merikes fetes ntomatas kai kremidiou. einai akoma nostimotero ..