Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Φιλέτο σολομού με μπαχαρικά

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 100 gr βούτυρο

Για το μείγμα μπαχαρικών:

  • 2 κουταλιές πάπρικα (γλυκιά)
  • 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια πιπέρι τριμμένο (ανάμεικτο)
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι βασιλικό ξερό
  • 2 κουταλάκια αλάτι

Δεν είναι ο πιο λάιτ τρόπος να μαγειρέψεις σολομό, αλλά από γεύση σκίζει.

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε το μείγμα μπαχαρικών ανακατεύοντας όλα τα υλικά του.
  2. Αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα από τα φιλέτα σολομού.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε με αυτό τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές. Τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών ομοιόμορφα και τα περιχύνουμε από τη μια πλευρά με το μισό από το βούτυρο που περίσσεψε.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε το σολωμό με τη βουτυρωμένη πλευρά από κάτω μέχρι να ψηθεί καλά (το πολύ 5 λεπτά).
  5. Περιχύνουμε τα φιλέτα με το υπόλοιπο βούτυρο, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να καλοψηθεί και να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι.

Σχόλια του… chef

Για πιο λάιτ μπορείτε να δοκιμάσετε να ψήσετε τα φιλέτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά αντί να τα τηγανίσετε. Έτσι χρειάζεται λίγο μόνο βούτυρο ή βιτάμ. Το αποτέλεσμα βέβαια δε θα είναι το ίδιο…

Άφησε ένα σχόλιο