Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Κατσικάκι κατσαρόλας

[Περιγραφή]

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψεις κατσικάκι. Αυτός είναι ο πιο εύκολος. Όχι ο πιο γρήγορος…

[Υλικά]

– 1/2 κιλό κατσικάκι

– Λίγο λάδι

– Λίγο λεμόνι

[Εκτέλεση]

– Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα χωρίς να προσθέσουμε νερό.

– Το βάζουμε στο μάτι σε χαμηλή φωτιά – στο 0.5 ή στο 1 – και το αφήνουμε για μια με μιάμιση ώρα. Αν το αφήσουμε παραπάνω, ακόμα και δυο ώρες,  δεν πειράζει. Ίσα-ίσα γίνεται ακόμα πιο μαλακό.

– Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λάδι και λεμόνι και το αφήνουμε λίγο ακόμα στο ζεστό μάτι.

– Σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι.

[Σχόλια]

Το κρέας που θα πάρουμε πρέπει να είναι από νεαρό κατσικάκι για να είναι τρυφερό. Καθώς ψήνεται θα βγάλει υγρά, που είναι αρκετά για να μην καεί. Καλό είναι βέβαια να το ελέγξουμε ενδιάμεσα μια-δυο φορές για να δούμε μήπως έχει στεγνώσει. Τότε προσθέτουμε πολύ λίγο βραστό νερό. Πριν το ψήσουμε μπορούμε να του ρίξουμε και λίγη ρίγανη.

Λέξεις κλειδιά: ,

Ένα σχόλιο »

  1. kalimera…mia dievkrinisi tha ithela…lete stin sindagi..oti to vazume to katciki se katcarola choris nero k se chamili fotia sto mati…ma ean afiso to kreas se mia katcarola choris ichnos igron..ute tha psithi…ala tha gini karvuno…apo mono tu malon den tha vgali arketa igra gia na psinete..mipos xechastike na valete kapia igra,ladi ktlp.???…i telika prepi na psinete sto furno..pu den to anaferete????
    evcharisto gia tin apandisi sas…..K.

Άφησε ένα σχόλιο