Κέικ σοκολάτας
[Περιγραφή]
Πολύ σοκολατένιο κέικ, με υγρή σοκολάτα στο κέντρο.
[Υλικά]
– 300 gr κουβερτούρα
– 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
– 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
– 250 gr βιτάμ
– 7 αυγά
– Λίγο κονιάκ
Για το γλάσο
– 75 gr κουβρτούρα
– 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
[Εκτέλεση]
– Χτυπάμε τα ασπράδια με δυο κουταλιές ζάχαρη με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
– Λιώνουμε το βιτάμ σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει.
– Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα την υπόλοιπη ζάχαρη.
– Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
– Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
– Τέλος ρίχνουμε το κονιάκ και προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.
– Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 15 λεπτά.
– Περιμένουμε να κρυώσει καλά, τουλάχιστον δυο ώρες, και ξεφορμάρουμε.
– Περιχύνουμε με γλάσο, το οποίο φτιάχνουμε προσθέτοντας λίγη κρέμα γάλακτος σε λιωμένη σοκολάτα.
[Σχόλια]
Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!!!!!!!
γευστικοτατο!