Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Κοτόπουλο φιλέτο στο τηγάνι

[Περιγραφή]

Όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο λίγα φαγητά μπορούν να συναγωνιστούν το… σκέτο φιλέτο κοτόπουλο στο τηγάνι. Ναι, σκέτο. Χωρίς κρεμμύδι. Χωρίς σκόρδο. Χωρίς πιπεριά. Χωρίς ντομάτα. Χωρίς ρύζι για συνοδεία. Και όποιος πιστέυει οτι δεν είναι νόστιμο δεν έχει παρά να το φτιάξει για να πειστεί για το αντίθετο.

[Υλικά]

– 2 φέτες κοτόπουλο φιλέτο

– 2 κουταλιές λάδι

– Μισό λεμόνι στιμένο

– Λίγο αλάτι

– Λίγο πιπέρι

[Εκτέλεση]

– Πιπερώνουμε και αλατίζουμε τα φιλέτα όσο επιθυμούμε.

– Ζεταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μέχρι να κάψει.

– Ρίχνουμε τα φιλέτα στο τηγάνι. Καλό είναι να χαμηλώσουμε λίγο και τη φωτιά να μην καούν. Τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα – θέλει λιγότερο από ένα λεπτό – και τα γυρίζουμε από την ανάποδη.

– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μερικές φορές αφήνοντάς τα μισό με ένα λεπτό από την κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν. Χρειάζονται περίπου ένα πεντάλεπτο. Μπορούμε να τα αφήσουμε και λίγο παραπάνω αν θέλουμε να ροδίσουν πιο πολύ.

– Μόλις αποφασίσουμε ότι είναι ψημένα σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω το λεμόνι. Τα αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα στο ζεστό μάτι γυρίζοντάς τα μια φορά ενδιάμεσα και είναι έτοιμα.

[Σχόλια]

Για ένα πρόχειρο γεύμα μπορούμε να τα φάμε σκέτα ή μαζί με ψωμί. Το ζουμί που περισσεύει στο τηγάνι είναι ιδανικό για βούτες. Μπαίνουν άνετα και σε σάντουιτς.

Για τους μερακλήδες, μπορούμε να ρίξουμε λίγη ρίγανη και να αλείψουμε τα φιλέτα με μουστάρδα πριν το ψήσιμο (βλέπε φωτό).

Λέξεις κλειδιά:

Άφησε ένα σχόλιο