Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Κοτόπουλο in umido

[Περιγραφή]

Μια ιταλική συνταγή για κοτόπουλο κατσαρόλας. Αν θέλαμε να μεταφράσουμε τον όρο “in umido” στα ελληνικά θα το λέγαμε “στο ζουμί του”. Είναι ένα κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα μαγειρεμένο στο ζουμί του, με προσθήκη ελάχιστων υγρών, όσο απαιτείται για να γίνει η σάλτσα.

[Υλικά]

– 1 κοτόπουλο μέτριο

– 3 κουταλιές λάδι

– 1 ποτήρι λευκό κρασί

– 1/2 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες

– 1 φύλλο δάφνη

– Αλάτι

– Πιπέρι

[Εκτέλεση]

– Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά κατσαρόλα και ροδοκοκκινίζουμε μέσα το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

– Βγάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε το κρασί, αφαιρώντας τυχόν κομμάτια που έχουν κολλήσει στην κατσαρόλα.

– Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη και το αλατοπίπερο.

– Καλύπτουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο κρασί αν πιεί όλα τα υγρά του για να μην κολλήσει. Καθώς μαγειρεύεται, το περιχύνουμε 2-3 φορές με τη σάλτσα του.

Ένα σχόλιο »

  1. οταν λεμε 1 ποτηρι λευκο κρασι ποσα ml ?

Άφησε ένα σχόλιο