Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Κοτόπουλο κοκκινιστό

[Περιγραφή]

Αυτή η συνταγή είναι ξεσηκωμένη (στο περίπου) από ένα τούρκικο πιάτο.

[Υλικά]

– 3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κομμένα σε μπουκιές

– 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

– 2 κουταλιές λάδι

– 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί, αρετσίνωτο

– 1/2 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

– 3 πιπεριές κόκκινες (φλωρίνης), σε κομμάτια

– 1/2 κουταλάκι ρίγανη

– 1/2 κουταλάκι βασιλικό ξερό

– 1 κουταλάκι αλάτι

– Λίγο πιπέρι

[Εκτέλεση]

– Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι πριν κάψει. Το αφήνουμε ίσα-ίσα να μαλακώσει λίγο.

– Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, τόσο ώστε να μη φαίνεται ωμό.

– Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να πιει το ζουμί του.

– Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ντομάτα. Το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα.

– Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες ή μακαρόνια (κατά προτίμηση φιογκάκια)

[Σχόλια]

Στο τέλος πρέπει να έχει μείνει λίγο ζουμί. Αν μετά τη μισή ώρα βράσιμο έχει ακόμα πολλά υγρά το αφήνουμε να βράσει ξεσκέπαστο σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να το πιει.

5 σχόλια »

  1. poly kalo alla parakalw pio polles plirofories gia to vrasimo….. (anixto kapaki? vrasimo sto metrio?poso diladi?) eyxaristo.

  2. Γεια σου Gabriel! Λοιπόν, το βράσιμο γίνεται με κλειστό καπάκι στο μέτριο. Τώρα το πως ακριβώς μεταφράζεται αυτό εξαρτάται από την κουζίνα σου οπότε θέλει λίγο πειραματισμό, γι αυτό το γράφω γενικά. Εγώ π.χ. το βάζω στο 2. Ρίξε μια ματιά και στον οδηγό ανάγνωσης συνταγών, κάτω-κάτω που λέει για τις θερμοκρασίες.

    Όσο για το ανοιχτό καπάκι, αυτό το κάνεις για λίγο στο τέλος, κι αυτό μόνο αν έχει μείνει πολύ νερό, ίσα-ίσα για να το πιεί να μην είναι νερουλό το ζουμί.

    Άντε και καλά μαγειρέματα!

  3. eyxaristw na se kala

  4. efxaristo poli gia ti foithia pou mas .dinete.

  5. na kanw nia erwthsh…anti gia makaronia tha mporoysame na to serviroyme k me fyllo?kai…epeidh eimai poly prwtara…to fyllo to brazoye xwris ta makaronia xwris kapoia allagh e ?eyxaristw!

Άφησε ένα σχόλιο