Κοτόπουλο παρμεζάνα
[Περιγραφή]
Μια εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο φούρνου με σάλτσα ντομάτας.
[Υλικά]
– 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε φιλέτα
– 2 αυγά, χτυπημένα
– 1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
– 1 κουταλάκι βασιλικό ξηρό
– 1 κουταλάκι ρίγανη
– 1 κουταλάκι μαντζουράνα
– 1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο
– 2 κουταλιές ελαιόλαδο
– 2 κονσέρβες ντομάτα ψιλοκομμένη (των 300 gr)
– 1 1/2 ποτήρι mozzarella, τριμμένη
[Εκτέλεση]
– Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το βασιλικό, τη ρίγανη, τη μαντζουράνα και το δεντρολίβανο.
– Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο αυγό και μετά στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς.
– Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
– Απλώνουμε τη μια κονσέρβα ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού. Βάζουμε πάνω τα φιλέτα και τα περιχύνουμε με την άλλη κονσέρβα ντομάτας.
– Απλώνουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
αυτο δεν ειναι κοτοπουλο παρμεζανα , αυτο ειναι κοτοπουλου φλωρεντιας