Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Μακαρόνια

[Περιγραφή]

Η απλούστερη μακαρονάδα…

[Υλικά]

– 1/2 πακέτο μακαρόνια

– 1 κουταλάκι αλάτι

– Λίγο βούτυρο ή λάδι

[Εκτέλεση]

– Βάζουμε μισή κατσαρόλα νερό να βράσει. Αν έχουμε νεροβραστήρα βράζουμε το νερό σε αυτόν πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα για να κερδίσουμε χρόνο.

– Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το αλάτι.

– Ρίχνουμε τα μακαρόνια. Με ένα πηρούνι τα σπρώχνουμε να βυθιστούν πλήρως στο νερό. Δεν κλείνουμε το καπάκι για να μην ξεχειλείσει η κατσαρόλα με αφρό. Τα αφήνουμε να βράσουν όσα λεπτά γράφει στο πακέτο για να γίνουν al dente. Αν τα θέλουμε πιο μαλακά τα αφήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα.

– Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.

– Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο ή το λάδι και ανακατέυουμε καλά.

[Σχόλια]

Αν και πολλοί τα τρώνε και σκέτα καλό είναι να έχουμε λίγη σάλτσα και τριμμένο τυρί. Για σάλτσα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κέτσαπ.

Λέξεις κλειδιά: ,

2 σχόλια »

  1. Stin Italia ta makaronia den ta souronoun , ta vgazoun apo tin katsarola sto piato kai exi ligo nero
    kai ine episis poli orea.

  2. eimai 14 xronwn kai h mana m trelathike me ta makaronia

Άφησε ένα σχόλιο