Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Μακαρόνια

Υλικά

  • 1/2 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο βούτυρο ή λάδι

Η απλούστερη μακαρονάδα…

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε μισή κατσαρόλα νερό να βράσει. Αν έχουμε νεροβραστήρα βράζουμε το νερό σε αυτόν πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα για να κερδίσουμε χρόνο.
  2. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το αλάτι.
  3. Ρίχνουμε τα μακαρόνια. Με ένα πηρούνι τα σπρώχνουμε να βυθιστούν πλήρως στο νερό. Δεν κλείνουμε το καπάκι για να μην ξεχειλείσει η κατσαρόλα με αφρό. Τα αφήνουμε να βράσουν όσα λεπτά γράφει στο πακέτο για να γίνουν al dente. Αν τα θέλουμε πιο μαλακά τα αφήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
  4. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
  5. Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο ή το λάδι και ανακατέυουμε καλά.

Σχόλια του… chef

Αν και πολλοί τα τρώνε και σκέτα καλό είναι να έχουμε λίγη σάλτσα και τριμμένο τυρί. Για σάλτσα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κέτσαπ.

Λέξεις κλειδιά: ,

Ένα σχόλιο »

  1. Stin Italia ta makaronia den ta souronoun , ta vgazoun apo tin katsarola sto piato kai exi ligo nero
    kai ine episis poli orea.

Άφησε ένα σχόλιο