Μακαρόνια με κιμά
[Περιγραφή]
Ένα πιάτο ποτέ δεν είναι αρκετό…
[Υλικά]
– 1 πακέτο μακαρόνια (500 gr)
– 3 κουταλάκια αλάτι
Για τη σάλτσα:
– 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 1 κονσέρβα ντομάτα, ψιλοκομμένη
– 3 κουταλιές ελαιόλαδο
– 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
– Λίγο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
– Τριμμένο τυρί
[Εκτέλεση]
– Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα για τα μακαρόνια.
– Μέχρι να βράσει το νερό, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι. Το αφήνουμε λίγο, ίσα-ίσα να μαλακώσει.
– Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε διαρκώς με μια κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα και να μην κολλάει.
– Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αν προτιμάμε τη σάλτσα πιο αραιή προσθέτουμε και λίγο νερό – όχι παραπάνω από μισό ποτήρι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά (παραπάνω αν έχουμε προσθέσει νερό).
– Εν τω μεταξύ στο νερό που έχει βράσει ρίχνουμε αλάτι και βάζουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν όπως τα προτιμάμε και στραγγίζουμε.
– Σερβίρουμε αμέσως στο πιάτο, προσθέτοντας τριμμένο τυρί και κιμά. Αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως καλό είναι να τα λαδώσουμε λίγο στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.
[Σχόλια]
Στη βασική αυτή συνταγή μπορούν να προστεθούν μπαχαρικά για επιπλέον γεύση. Δοκιμάστε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο σκόρδο, φύλλα δάφνης, γαρύφαλλο και κανέλλα.
Πολύ κατατοπιστικός και πρακτικός ο τρόπος σας .
Σας ευχαριστώ πολύ να ‘στε καλά !!!
Ο Λεωνίδας απο Σαλονίκη.
Tα έλεγες να σβήναμε τον κιμά με λίγο κρόκινο κρασί?