Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Μακαρόνια με κιμά

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια (500 gr)
  • 3 κουταλάκια αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Τριμμένο τυρί

Ένα πιάτο ποτέ δεν είναι αρκετό…

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα για τα μακαρόνια.
  2. Μέχρι να βράσει το νερό, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι. Το αφήνουμε λίγο, ίσα-ίσα να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε διαρκώς με μια κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα και να μην κολλάει.
  4. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αν προτιμάμε τη σάλτσα πιο αραιή προσθέτουμε και λίγο νερό - όχι παραπάνω από μισό ποτήρι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά (παραπάνω αν έχουμε προσθέσει νερό).
  5. Εν τω μεταξύ στο νερό που έχει βράσει ρίχνουμε αλάτι και βάζουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν όπως τα προτιμάμε και στραγγίζουμε.
  6. Σερβίρουμε αμέσως στο πιάτο, προσθέτοντας τριμμένο τυρί και κιμά. Αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως καλό είναι να τα λαδώσουμε λίγο στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.

Σχόλια του… chef

Στη βασική αυτή συνταγή μπορούν να προστεθούν μπαχαρικά για επιπλέον γεύση. Δοκιμάστε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο σκόρδο, φύλλα δάφνης, γαρύφαλλο και κανέλλα.

2 σχόλια »

  1. Πολύ κατατοπιστικός και πρακτικός ο τρόπος σας .
    Σας ευχαριστώ πολύ να ‘στε καλά !!!
    Ο Λεωνίδας απο Σαλονίκη.

  2. Tα έλεγες να σβήναμε τον κιμά με λίγο κρόκινο κρασί?

Άφησε ένα σχόλιο