Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Μακαρόνια με πέστο βασιλικού

[Περιγραφή]

Πέστο κι έγινε!

[Υλικά]

– 1 πακέτο μακαρόνια

– Αλάτι

Για το πέστο:

– 35 gr φρέσκο βασιλικό

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 2 κουταλιές κουκουνάρια

– 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

– Λίγο πιπέρι

[Εκτέλεση]

– Βράζουμε τα μακαρόνια.

– Πριν τα στραγγίσουμε κρατάμε 4-5 κουταλιές από το ζουμί τους και σε αυτές αραιώνουμε το πέστο που έχουμε έτοιμο από πριν (ή που αγοράσαμε από το σούπερ μάρκετ).

– Αφού στραγγίσουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα, ρίχνουμε πάνω τους το αραιωμένο πέστο και τα ανακατεύουμε καλά.

– Σερβίρουμε με σκληρό τυρί, κατά προτίμηση παρμεζάνα.

Για να φτιάξουμε το πέστο βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Το διατηρούμε σε καλά κλειστό βαζάκι για πολλούς μήνες αφού πρώτα το καλύψουμε με ένα στρώμα λαδιού.

[Σχόλια]

Το μυστικό για καλό πέστο είναι ο φρέσκος βασιλικός – δε συνιστώ να το δοκιμάσετε με αποξηραμένο – και το καλής ποιότητας λάδι. Για πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να ρίξουμε λίγο λεμόνι πριν ανακατέψουμε το πέστο με τα μακαρόνια. Πολλοί βάζουν στο πέστο και παρμεζάνα αλλά εγώ προτιμώ να την προσθέτω μετά, πάνω στα μακαρόνια.

Βέβαια, φρέσκος βασιλικός δε βρίσκεται πάντα, ειδικά αν δεν έχετε πρόσβαση σε κάποια γλάστρα με βασιλικό στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Σε αυτή την περίπτωση το έτοιμο πέστο από το σούπερ μάκρετ είναι ένα πρόχειρο υποκατάστατο. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Συνήθως του λείπει σκόρδο, το οποίο μπορούμε να προσθέσουμε, ενώ λίγο λεμόνι μπορεί να το βελτιώσει αισθητά.

Άφησε ένα σχόλιο