Μακαρόνια
[Περιγραφή]
Η απλούστερη μακαρονάδα…
[Υλικά]
– 1/2 πακέτο μακαρόνια
– 1 κουταλάκι αλάτι
– Λίγο βούτυρο ή λάδι
[Εκτέλεση]
– Βάζουμε μισή κατσαρόλα νερό να βράσει. Αν έχουμε νεροβραστήρα βράζουμε το νερό σε αυτόν πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα για να κερδίσουμε χρόνο.
– Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το αλάτι.
– Ρίχνουμε τα μακαρόνια. Με ένα πηρούνι τα σπρώχνουμε να βυθιστούν πλήρως στο νερό. Δεν κλείνουμε το καπάκι για να μην ξεχειλείσει η κατσαρόλα με αφρό. Τα αφήνουμε να βράσουν όσα λεπτά γράφει στο πακέτο για να γίνουν al dente. Αν τα θέλουμε πιο μαλακά τα αφήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
– Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
– Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο ή το λάδι και ανακατέυουμε καλά.
[Σχόλια]
Αν και πολλοί τα τρώνε και σκέτα καλό είναι να έχουμε λίγη σάλτσα και τριμμένο τυρί. Για σάλτσα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κέτσαπ.
Stin Italia ta makaronia den ta souronoun , ta vgazoun apo tin katsarola sto piato kai exi ligo nero
kai ine episis poli orea.
eimai 14 xronwn kai h mana m trelathike me ta makaronia
Very nice site!
Very nice site!