Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Ομελέτα η απλή

[Περιγραφή]

Ψήνεις, την πετάς στον αέρα, την πιάνεις από την ανάποδη – με το τηγάνι πίσω από την πλάτη εννοείται – και ψήνεις λίγο ακόμα. Απλό, ε?

[Υλικά]

– 3 αυγά

– Λίγο λάδι

– Αλάτι

– Πιπέρι

[Εκτέλεση]

– Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

– Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και το μείγμα των αυγών.

– Ψήνουμε για 2 λεπτά, γυρίζουμε την ομελέτα από την ανάποδη και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.

[Σχόλια]

Το μόνο δύσκολο βήμα είναι το γύρισμα από την ανάποδη χωρίς να διαλυθεί. Η δημοφιλής τεχνική του πετάγματος στον αέρα θέλει λίγη εξάσκηση αλλά αν τη μάθεις είναι αποτελεσματική – εγώ δεν την έχω μάθει καλά ακόμα. Αν το δοκιμάσεις καλό είναι να το κάνεις πάνω από το νεροχύτη προς αποφυγή ατυχημάτων.

Μπορείς πάντα να τη γυρίσεις με τη βοήθεια ενός άλλου σκεύους όπως πιάτο, καπάκι κατσαρόλας ή, ακόμα καλύτερα, ένα άλλο τηγάνι. Αναποδογυρίζεις την ομελέτα πάνω από το δεύτερο σκεύος ώστε να προσγειωθεί με την άψητη πλευρά και την αφήνεις να γλιστρήσει πίσω στο τηγάνι.

Αν θέλεις κάτι πιο χορταστικό από σκέτη ομελέτα μπορείς να τη… γεμίσεις. Την απλώνεις στο πιάτο, βάζεις πάνω τυρί για τόστ, ζαμπόν, πιπεριά, πατάτες τηγανιτές ή ό,τι άλλο θες και τη διπλώνεις σαν κρέπα.

Λέξεις κλειδιά:

Άφησε ένα σχόλιο