Πεϊνιρλί της στιγμής
[Περιγραφή]
Για τις δύσκολες μέρες που η μαμά δεν έστειλε φαγητό, καλό είναι να έχεις μερικά βασικά υλικά στο ψυγείο. Οι έτοιμες βάσεις για πεϊνιρλί διατηρούνται για αρκετό καιρό στην κατάψυξη και είναι ιδανικές για αυτή τη δουλειά. Τι θα τις κάνεις όμως?
[Υλικά]
– Έτοιμες βάσεις για πεϊνιρλί
– Κέτσαπ ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα κομμένη κομματάκια
– Κασέρι
– Ζαμπόν
[Εκτέλεση]
– Βγάζουμε μια βάση από την κατάψυξη και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεπαγώσει.
– Αν έχουμε λαδόκολλα απλώνουμε μια σε ένα ταψί – αν δεν έχουμε βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε το ταψί – για να μην κολήσει στο ψήσιμο και βάζουμε πάνω τη βάση.
– Απλώνουμε στη βάση τη ντομάτα ή τη σάλτσα.
– Κόβουμε το ζαμπόν κομματάκια με το χέρι και το ρίχνουμε πάνω από τη σάλτσα.
– Απλώνουμε το τυρί να καλύψει τα άλλα υλικά. Δε χρειάζεται να είναι τριμμένο.
– Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγο πιπέρι για πιο πικάντικη γεύση.
– Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί. Αυτό σημαίνει για 10-15 λεπτά αν είναι προθερμασμένος. Προσοχή, γιατί αν το ξεχάσουμε παραπάνω θα σκληρύνει η βάση και δε θα τρώγεται. Οι έτοιμες βάσεις είναι ήδη μισοψημένες.
[Σχόλια]
Μπορείς για καλύτερη γεύση να αλείψεις τη βάση με βούτυρο πριν βάλεις τα υλικά αλλά το παραλείπω γιατί δεν έχω βούτυρο στο ψυγείο – παρεπιπτόντως, έτσι είναι και πιο υγειινό αλλά ποιός νοιάζεται?
Μερικές φορές το φτιάχνω και με φρέσκια μοτσαρέλλα αντί για κασέρι – την άσπρη που αγοράζεις σε σακουλάκι, όχι την κίτρινη σε φέτες – αλλά τότε πρέπει να προσθέσεις και κάτι αλμυρό, για παράδειγμα λίγη παρμεζάνα.
Sitagi gia tin zimi tou pernili iparxi?
Για την ζύμη μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ζύμη για πίτσα. Βέβαια, κανονικά, η ζύμη του πεϊνιρλί είναι λίγο διαφορετική, π.χ. έχει βούτυρο και αυγό…
ανθελεται θελω την συνταγη για πεινιρλι που εχετε , ευχαριστω