Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Πιτσάκια

[Περιγραφή]

Γύρισες σπίτι αργά και είσαι πτώμα. Το στομάχι σου γουργουρίζει επικίνδυνα. Ανοίγεις το ψυγείο και τί να δεις? Λίγες λαδόπίτες που περίσεψαν απο τη χθεσινή σουβλακοκατάσταση, λίγη κέτσαπ, τυρί για τοστ και κάνα-δυο φέτες σαλάμι. Σκέφτεσαι ότι θα φάς πάλι κάτι κρύο. Αλλά όχι! Το καλό το παληκάρι…

[Υλικά]

– Λαδόπιτες

– Κέτσαπ ή έτοιμη σάλτσα

– Τυρί για τοστ

– Σαλάμι ή άλλο αλλαντικό

[Εκτέλεση]

…παίρνεις λοιπόν τις λαδόπιτες, τις αραδιάζεις σ’ ένα πιάτο, και απλώνεις πάνω την κέτσαπ. Ρίχνεις και λίγη σάλτσα για μακαρόνια από ένα μισοάδειο βαζάκι που πρόσεξες τελευταία στιγμή για να μη πάει χαμένο. Σαλάμι έχεις μόνο δυο φέτες, και γι αυτό το κόβεις με το χέρι σε μικρά κομμάτια και το ρίχνεις κι αυτό από πάνω. Απλώνεις και το τυρί να σκεπάσει τις λαδόπιτες και το μόνο που μένει είναι το ψήσιμο. Να ‘ναι καλά τα μικροκύματα! Τα βάζεις για 5 λεπτά (ίσα-ίσα να λιώσει το τυρί) και έχεις ατομικά πιτσάκια μούρλια! Εναλλακτικά κάνει δουλειά και ο φούνρος. Τον προθερμαίνεις στους 150 βαθμούς και ψήνεις για 10-15 λεπτά.

[Σχόλια]

Σήμερα που έφτιαξα πιτσάκια ήθελα κάτι πιο γεμάτο. Έτσι, αφού τα έκανα όπως παραπάνω, ξαναέριξα λίγη σάλτσα και από πάνω κομματάκια γραβιέρα και γαλοπούλα καπνιστή που είχα στο ψυγείο. Το αποτέλεσμα φαίνεται στη φωτογραφία. Αν έχεις την απορία πως το έφαγα αφού το φωτογράφησα, το τύλιξα όπως τα σουβλάκια και έκανα… σουβλακόπιτσα!

Λέξεις κλειδιά: , ,

Ένα σχόλιο »

  1. Πάρα πολύ ενδιαφέρον.. Βλέπω ότι η δημιουργικότητα και η πείνα έχουν μερικές φορές καταπληκτικά αποτελέσματα..!

Άφησε ένα σχόλιο