Ρύζι
[Περιγραφή]
1.5 δις Κινέζοι δε μπορεί να κάνουν λάθος. Φάε κι εσύ ρύζι!
[Υλικά]
– 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
– 2 1/2 φλιτζάνια νερό
– λίγο αλάτι
[Εκτέλεση]
– Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
– Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι.
– Βράζουμε για 20 λεπτά.
[Σχόλια]
Υποτίθεται ότι το ρύζι βράζει σε κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι για να μην εξατμιστεί το νερό. Έτσι όμως βγάζει αφρό με αποτέλεσμα να ξεχειλίζει η κατσαρόλα. Μπορούμε να το βράσουμε με ανοικτό ή μισάνοιχτο το καπάκι, αλλά τότε θα χρειαστεί να δοκιμάσουμε το ρύζι μόλις εξαντληθεί το νερό και αν δεν έχει μαλακώσει αρκετά να προσθέσουμε κι άλλο μέχρι να είναι έτοιμο. Προσθέτουμε πάντα βραστό νερό.
Κάτι άλλο που θέλει προσοχή είναι η ποικιλία του ρυζιού. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες. Δεν κάνουν όλες για πιλάφι. Η συσκευασία συνήθως γράφει πάνω το είδος του ρυζιού και για τι χρήση προορίζεται.
Αντί για σκέτο νερό μπορούμε να βράσουμε το ρύζι σε ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο. Αν δεν έχουμε ζωμό κάνουν δουλειά και οι διάφοροι κύβοι που κυκλοφορούν στο super market.