Σαλάτα Caesar’s
[Περιγραφή]
Μπορεί να έχει πολλά υλικά που δεν έχουμε πρόχειρα συνήθως, αλλά αξίζει τον κόπο.
[Υλικά]
– 1 μαρούλι
– 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
– 1 φλιτζάνι κρουτόν
– 5 φέτες μπέικον (προαιρετικά), τηγανισμένες και κομμένες κομματάκια
– 1 φιλέτο κοτόπουλου, μαγειρεμένο και κομμένο κομματάκια
Για τη σώς:
– 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
– 3 κουταλιές ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι worcestershire σώς
– 1/2 κουταλάκι αλάτι
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 φιλέτο αντζούγιας
– 1/2 λεμόνι, στιμμένο
– 1/2 κουταλάκι πιπέρι
– 2 κουταλιές παρμεζάνα, τριμμένη
[Εκτέλεση]
– Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια.
– Χτυπάμε τα υλικά για τη σώς στο multi μέχρι να γίνουν κρέμα.
– Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κρουτόν και τη σώς και ανακατεύουμε καλά (θα πρέπει τα φύλλα του μαρουλιού να καλυφθούν καλά με τη σώς).
– Απλώνουμε από πάνω το μπέικον και το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
[Σχόλια]
Ας σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η αυθεντική συνταγή της Caesar’s, καθώς δεν έχει ωμό αυγό (αντί γι αυτό έχει τη μαγιονέζα). Εξάλλου, η παραδοσιακή Caesar’s δεν έχει καθόλου κρέας…