Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Σαλάτα λάχανο – καρότο

[Περιγραφή]

Αποφάσισα λοιπόν ότι δεν κάνει να τρώω κάθε μέρα σουβλάκια και γύρους και πρέπει να φάω και λίγο σαλατικό. Πήρα λοιπόν ένα λάχανο ΝΑ – με το συμπάθειο – και λίγα καρότα που μου ‘κανε δώρο ο παππούς στο μπακάλικο. Δε με είχε ξαναδεί βλέπεις και σου λέει καινούριος πελάτης… Με τα πολλά, το πείραμα κατασκευής σαλάτας πέτυχε και είπα να γράψω τα βήματα που ακολούθησα για να μη τα ξεχάσω. Έχουμε και λέμε…

[Υλικά]

– 1/2 λάχανο

– 5 καρότα

– 3-4 κουταλιές λάδι

– Αλάτι

– 1 λεμόνι στιμένο

[Εκτέλεση]

– Βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου μέχρι να μείνει το εσωτερικό που είναι πιο άσπρο και τραγανό. Ελπίζουμε και καθαρό γιατί δε θα το πλύνουμε.

– Πλένουμε τα καρότα και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τα ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαίρι ή με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες.

– Κόβουμε το λάχανο και τα καρότα σε κομμάτια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Αν δεν έχουμε τρίφτη απ’ αυτούς που είναι σα μύλος τότε… ατυχία. Το λάχανο βέβαια μπορεί να κοπεί και με ένα μεγάλο μαχαίρι.

– Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε αλάτι και λάδι και ανακατεύουμε καλά. Μπορούμε να ρίξουμε και το λεμόνι και να τα φάμε αμέσως, αλλά αξίζει να τα αφήσουμε μισή με μια ώρα εκτός ψυγείου με το αλάτι και το λάδι για να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Τότε τα βάζουμε σε ένα άλλο μπωλ για να αφαιρεσουμε τα υγρά τους και προσθέτουμε το λεμόνι.

[Σχόλια]

Αν κάνουμε πολλή σαλάτα και δεν κάνουμε το λάθος να ρίξουμε λεμόνι σε όλη μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο και να παίρνουμε κάθε φορά όση θέλουμε να φάμε σε ένα πιάτο, να προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση και έτσι να έχουμε έτοιμη σαλάτα ανά πάσα στιγμή. Αντέχει μέχρι και μια βδομάδα με αυτόν τον τρόπο.

Η ποσότητα των υλικών στη συνταγή είναι ενδεικτική καθώς εξαρτάται από το μέγεθος του λάχανου και των καρότων και το γούστο του καθενός. Καλά είναι να πειραματιστείτε…

Λέξεις κλειδιά: , ,

Ένα σχόλιο »

  1. I eat that in Greece … it’s great … so good and so fresh

Άφησε ένα σχόλιο