Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Σάλτσα για πίτσα

[Περιγραφή]

Στην πίτσα μπορεί άνετα να μπει μια σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια. Όμως, αφού θα ψηθεί έτσι κι αλλοιώς με την πίτσα, γιατί να κάθεσαι να την μαγειρεύεις από πριν;

[Υλικά]

(για 2 πίτσες)

– 6 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες (ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια)

– 70gr πάστα ντομάτας (1 μικρό πακέτο)

– 3 σκ. σκόρδο

– 1 χούφτα φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα (ή 1 κουταλιά ξηρό, τριμμένο)

– 2 κουταλάκια ρίγανη

– 2 κουταλιές ελαιόλαδο

– 1/2 κουταλάκι αλάτι

– Λίγο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

[Εκτέλεση]

– Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Λιώνουμε τις ντομάτες με το χέρι, με πιρούνι ή με το multi. Προσοχή να μην το παρακάνουμε, οι ντομάτες δεν πρέπει να γίνουν πουρές.

– Αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί λίγο (μέχρι και μισή ώρα, εκτός κι αν βιαζόμαστε…) για να ανακατευτούν οι γεύσεις. Μετά μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και μια βδομάδα καλυμένη με διαφάνεια.

[Σχόλια]

Η πάστα ντομάτας (τοματοπελτές) βοηθάει να γίνει πιο πηχτή η σάλτσα. Στην πίτσα αυτό χρειάζεται γιατί αλλοιώς θα μουσκέψει η ζύμη και δε θα ψηθεί σωστά – άσε που δε θα κολήσουν τα υλικά πάνω και θα κάνουν βόλτες. Αν δεν υπάρχει πάστα ντομάτας μπορούμε να στραγγίσουμε λίγο τη σάλτσα με ένα ψιλό σουρωτήρι και να πετάξουμε το νερό που θα τρέξει.

Για πιο γλυκιά γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη, ενώ μια άλλη προσέγγιση είναι να προσθέσουμε μια κουταλιά πάστα ελιάς.

Άφησε ένα σχόλιο