Σάλτσα ντομάτας
[Περιγραφή]
Κέτσαπ στα μακαρόνια. Κέτσαπ στο ρύζι. Κέτσαπ στις πατάτες. Κέτσαπ στην πίτα. Κέτσαπ στο ψωμί. Κέτσαπ στο μπιφτέκι. Κέτσαπ σκέτη. Κέτσαπ με μαγιονέζα. Κέτσαπ με μουστάρδα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΑΛΤΣΑ!
[Υλικά]
– 1 κρεμμύδι
– 1/2 κιλό πολτός ντομάτας
– 2 κουταλιές λάδι
– Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
[Εκτέλεση]
– Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (στο multi).
– Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα.
– Ρίχνουμε το κρεμμύδι στο ζεστό λάδι και το ανακατεύουμε λίγο μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
– Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας και όσο αλάτι πιπέρι και ρίγανη θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.
– Κλείνουμε το καπάτι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (στο 1 ή στο 1.5, ίσα-ίσα να βράζει με κλειστό καπάκι) για μισή ώρα.
[Σχόλια]
Αυτή είναι μια βασική σάλτσα ντομάτας στην οποία μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά κατά προτίμηση όπως βασιλικό, κόκκινη πιπεριά (φλωρίνης), σκόρδο. Δοκιμάστε επίσης να προσθέσετε μια κουταλιά κέτσαπ ή λίγη ζάχαρη. Εκτός από μακαρόνια, μπορεί να συνοδεύσει ρύζι ή να μπει σε πίτσα ή πεϊνιρλί.
Αντί για πολτό ντομάτας μπορείτε να βάλετε φρέσκια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια ή χτυπημένη στο mluti. Οι πολύ ώριμες ντομάτες είναι πιο κατάλληλες. Αν έχετε ντομάτες που κοντεύουν να χαλάσουν μπορείτε να τις κάνετε σάλτσα!
Επιτελους να και ενα site για καποιον φοιτητη που μαγιρευει πρωτη φορα στην ζωη του!! 😀
liasth satsa opvs ths giagias