Σάλτσα ντομάτας – καρότου
[Περιγραφή]
Μια διαφορετική γεύση για όποιον έχει βαρεθεί την κλασική σάλτσα ντομάτας στα μακαρόνια του. Από την άλλη, ποιός τρέχει να βρει καρότο… να μην πούμε για το βασιλικό!
[Υλικά]
– 1 κιλό ντομάτες (φρέσκες ή σε κονσέρβα)
– 1 καρότο
– 1 κρεμμύδι
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
– 3 κουταλιές λάδι
– 1 κουταλιά κέτσαπ ή 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
– Αλάτι
– Πιπέρι
[Εκτέλεση]
– Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε μικρά κομμάτια.
– Χτυπάμε το κρεμμύδι και το καρότο στο multi για να γίνουν μικρά κομματάκια – όχι τόσο πολύ που να γίνει κρέμα.
– Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.
– Μόλις ζεσταθεί το λάδι, πάντα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το βασιλικό και τα μαγειρεύουμε πέντε λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
– Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει.
– Χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
– Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.
[Σχόλια]
Αν δεν έχουμε φρέσκο βασιλικό μπορούμε να βάλουμε 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο, αλλά δεν θα πετύχουμε το ίδιο καλή γεύση. Αντί για το βασιλικό μπορούμε επίσης να βάλουμε ρίγανη ή άλλα μυρωδικά. Για τους μερακλήδες, μπορούμε να προσθέσουμε και μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί στο βράσιμο.