Ταραμοσαλάτα με πατάτα (του Βίκτωρα)
[Περιγραφή]
Με διαφορά η πιο νόστιμη ταραμοσαλάτα!
[Υλικά]
– 150 gr ταραμά (προτιμήστε άσπρο)
– 1 κιλό πατάτες
– 2 μέτρια κρεμμύδια
– 1-2 σκελίδες σκόρδο
– 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
– 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
[Εκτέλεση]
– Χτυπάμε στο γουδί τον ταραμά με λίγο λάδι μέχρι να γίνει αλοιφή. Μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και επαναλαμβάνουμε.
– Βράζουμε τις πατάτες και όταν γίνουν τις βγάζουμε μια-μια, τις ξεφλουδίζουμε, τις ρίχνουμε στο γουδί και τις χτυπάμε καλά να λιώσουν.
– Ρίχνουμε σε δόσεις το λάδι και λίγο λίγο το λεμόνι, χτυπώντας συνεχώς για να γίνει μια αφράτη και λεία ενιαία μάζα. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λάδι ή λεμόνι.
– Τη σερβίρουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι.
[Σχόλια]
Κανονικά χρειάζεται πάνω από μια ώρα χτύπημα στο γουδί. Μπορούμε να την χτυπήσουμε σε μικρές δόσεις στο multi (με προσοχή να μην το κάψουμε) για ευκολία, αφού λιώσουμε πρώτα τα υλικά στο γουδί. Κάτι που ανακάλυψα τελευταία (και μπορεί να εφαρμοστεί και στην σκορδαλιά) είναι ότι αν περάσουμε τις πατάτες πρώτα από μηχανή για πουρέ μετά χρειάζονται πολύ λιγότερο χτύπημα.
Pio efkola den ine na xefloudisoume tis patates kai epita na tis vrasoume?
πέρυσι που την έκανα με κρεμμύδι μετά από μέρες μύρισε, εγώ προτείνω χωρίς κρεμμύδι και με ξύδι για να την έχετε βδομάδες να τρώτε
οι πατατες οταν βραζουν με τη φλουδα τους ειναι νοστιμοτερες και εχουν επισης καλυτερη υφη