Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Τηγανητές πατάτες

[Περιγραφή]

Τι πιο απλό από μια μερίδα τηγανητές πατάτες, θα μου πείτε. Όλοι ξέρουν να τις φτιάχνουν. Είναι όμως στ’ αλήθεια τόσο απλό? Για εμάς που βλέπουμε τηγάνι και ψάχνουμε τις οδηγίες χρήσης ίσως και να μην είναι…

[Υλικά]

– Πατάτες (δυο πατάτες για μια μέτρια μερίδα)

– Λάδι

– Αλάτι

[Εκτέλεση]

– Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις ξεφλουδίζουμε με μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο.

– Κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια ή ροδέλες με πάχος περίπου όσο το μικρό μας δαχτυλάκι. Πρέπει να έχουν όλες το ίδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

– Τις στραγγίζουμε καλά να μην έχουν νερό και πιτσιλάνε με λάδι στο τηγάνισμα. Αν θέλουμε μπορούμε να τους ρίξουμε και λίγο αλάτι.

– Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι ώστε να βυθίζονται πλήρως οι πατάτες και λίγο παραπάνω. Το βάζουμε στο μάτι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει το λάδι. Για να δούμε αν έκαψε το λάδι ρίχνουμε μια πατάτα μέσα και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να τσιρίζει.

– Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πατάτες. Θα πρέπει όλες οι πατάτες να είναι πλήρως βυθισμένες στο λάδι. Δεν απομακρυνόμαστε από το τηγάνι γιατί χρειάζονται που και που ανακάτεμα για να μην κολήσουν και για να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές.

– Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν αρχίσουν να ροδίζουν. Αν τις προτιμάμε ξεροψημένες τις αφήνουμε λίγο ακόμα. Προσοχή μην καούν!

[Σχόλια]

Τις σερβίρουμε στο πιάτο με αλάτι, ρίγανη και τριμένο κεφαλοτύρι κατά προτίμηση. Για καλύτερη γεύση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας ελαιόλαδο στο τηγάνισμα.

Λέξεις κλειδιά:

Άφησε ένα σχόλιο