Τυροπιτάκια στριφτά
[Περιγραφή]
Πολύ εύκολα στριφτά τυροπιτάκια, εφάμιλλα με τα έτοιμα.
[Υλικά]
– 5-6 φύλλα κρούστας
– 250 gr φέτα, τριμμένη με το πηρούνι
– 1 κουταλιά ελαιόλαδο
– Λίγο λάδι για το ταψί
[Εκτέλεση]
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
– Ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί με 1 κουταλιά λάδι.
– Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας.
– Σκορπίζουμε 3 κουταλιές τυρί κατά μήκος της μακριάς πλευράς του φύλλου. Θα πρέπει το μισό περίπου φύλλο να καλυφθεί με τυρί.
– Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, αρχίζοντας από την πλευρά που έχει το τυρί. Δεν το τυλίγουμε πολύ σφιχτά για να μη σπάσει στο επόμενο βήμα.
– Διπλώνουμε την μια άκρη του ρολού και το στρίβουμε γύρω από αυτή μέχρι να γίνει κουλούρα. Την άλλη άκρη τη διπλώνουμε κάτω από την κουλούρα για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
– Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί. Αν δεν έχουμε πινέλο για το λάδωμα απλώνουμε το λάδι με μια χαρτοπετσέτα.
– Βάζουμε το τυροπιτάκι στο ταψί και το πατάμε με το χέρι να γίνει επίπεδο. Ρίχνουμε πάνω του μερικές σταγόνες λάδι.
– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να φτιάξουμε 5-6 τυροπιτάκια.
– Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
[Σχόλια]
Έγραψα αναλυτικά τις οδηγίες τυλίγματος για να είναι πιο σαφές. Στην πράξη τα 6 τυροπιτάκια δε θέλουν πάνω από 10 λεπτά προετοιμασία.