Τορτελίνια με τυριά στο φούρνο
[Περιγραφή]
Τυρένια τορτελίνια φούρνου που λίγοι μπορούν να τους αντισταθούν. Ιδανικό φαγητό για πάρτυ και γιορτές γιατί γίνεται εύκολα και γρήγορα.
[Υλικά]
– 1 πακέτο τορτελίνια (500 gr)
– 1 βαθύ πιάτο τυριά της επιλογής μας, τριμμένα
– 250 gr φέτες ζαμπόν, κομμένο μικρά τετραγωνάκια
– 250 gr κρέμα γάλακτος
[Εκτέλεση]
– Βράζουμε τα τορτελίνια για 15 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε πυρέξ.
– Προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
– Σερβίρουμε μόλις βγουν από το φούρνο.
[Σχόλια]
Για τυριά προτιμώ διάφορα γλυκά τυριά μαζί με ένα αλμυρό. Συνήθως βάζω ρεγκάτο, edam και κεφαλογραβιέρα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή κρέμα γάλακτος με 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ.