Τζατζίκι
[Περιγραφή]
Το τζατζίκι, εκτός από την προφανή αξία του ως ορεκτικό και συνοδευτικό κρεατικών, είναι ανεκτίμητο σε κοινωνικές εκδηλώσεις κάθε είδους. Ειδικά αν στις εν λόγω κοινωνικές εκδηλώσεις συμμετέχουν άνθρωποι που θέλεις να αποφύγεις. Η τεχνική είναι να φας μπόλικο τζατζίκι με έξτρα σκόρδο πιο πριν με την παρέα σου και να βγείτε έξω άνετοι. Κανένας ενοχλητικός δε θα σας πλησιάσει…
[Υλικά]
– 1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
– 1 αγγούρι
– 3 σκελίδες σκόρδο και βάλε
– 1/2 φλιτζάνι λάδι
– Λίγο άνηθο
– Λίγο ξύδι
– Λίγο αλάτι
[Εκτέλεση]
Για να κάνεις τζατζίκι, το πρώτο βήμα είναι να ξεφλουδίσεις το αγγούρι και να το τρίψεις στον τρίφτη. Το αλατίζεις, το στραγγίζεις καλά στύβοντάς το με το χέρι να φύγουν τα υγρά του και το αφήνεις να σουρώσει στο σουρωτήρι. Αν δεν έχεις σουρωτήρι δεν πειράζει. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβεις το σκόρδο και τον άνηθο. Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Το τζατζίκι είναι έτοιμο.
[Σχόλια]
Δοκίμασε επίσης να βάλεις αγγουράκια τουρσί αντί για φρέσκο αγγουρι για μια διαφορετική γεύση!