Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

[Περιγραφή]

Ο κλασσικός χαλβάς με σιμιγδάλι, γνωστός και αγαπημένος. Και το πιο σημαντικό: δύσκολο να αποτύχει!

[Υλικά]

– 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό

– 1 ποτήρι ελαιόλαδο

– Λίγα καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Για το σιρόπι:

– 1 3/4 ποτήρια ζάχαρη ή 1 ποτήρι μέλι και 3/4 ποτήρια ζάχαρη

– 4 1/2 ποτήρια νερό

Για το σερβίρισμα:

– Λίγη κανέλα

[Εκτέλεση]

– Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας τα υλικά του σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη – δε χρειάζεται να το αφήσουμε να δέσει. Το ξαφρίζουμε με μια κουτάλα και το βγάζουμε από τη φωτιά.

– Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (να μη βράσει). Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει σε μέτρια φωτιά.

– Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και το τριμμένο καρύδι στο μείγμα.

– Ανακατεύουμε καλά, και το βάζουμε πάλι στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλο το νερό και να μην κολλάει στην κατσαρόλα.

– Σερβίρουμε σε φόρμα για κέικ πασπαλισμένη με κανέλα (ή και σε μικρά φορμάκια) και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το φάμε χλιαρό ή κρύο.

[Σχόλια]

Για τους λάτρεις του μελιού, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα ποτήρι από τη ζάχαρη με ένα ποτήρι μέλι.

Ένα σχόλιο »

  1. xalia glyko,file,skata sou leo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Άφησε ένα σχόλιο