Χαλβάς σιμιγδαλένιος
[Περιγραφή]
Ο κλασσικός χαλβάς με σιμιγδάλι, γνωστός και αγαπημένος. Και το πιο σημαντικό: δύσκολο να αποτύχει!
[Υλικά]
– 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
– 1 ποτήρι ελαιόλαδο
– Λίγα καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Για το σιρόπι:
– 1 3/4 ποτήρια ζάχαρη ή 1 ποτήρι μέλι και 3/4 ποτήρια ζάχαρη
– 4 1/2 ποτήρια νερό
Για το σερβίρισμα:
– Λίγη κανέλα
[Εκτέλεση]
– Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας τα υλικά του σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη – δε χρειάζεται να το αφήσουμε να δέσει. Το ξαφρίζουμε με μια κουτάλα και το βγάζουμε από τη φωτιά.
– Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (να μη βράσει). Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει σε μέτρια φωτιά.
– Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και το τριμμένο καρύδι στο μείγμα.
– Ανακατεύουμε καλά, και το βάζουμε πάλι στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλο το νερό και να μην κολλάει στην κατσαρόλα.
– Σερβίρουμε σε φόρμα για κέικ πασπαλισμένη με κανέλα (ή και σε μικρά φορμάκια) και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το φάμε χλιαρό ή κρύο.
[Σχόλια]
Για τους λάτρεις του μελιού, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα ποτήρι από τη ζάχαρη με ένα ποτήρι μέλι.
xalia glyko,file,skata sou leo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!