Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Χταπόδι κρασάτο

[Περιγραφή]

Το χταπόδι κι αν το πλένεις…

[Υλικά]

– 1 χταπόδι μέτριο (1/2 κιλό)

– 1/2 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

– 2 κουταλιές ελαιόλαδο

– 1 φύλλο δάφνης

[Εκτέλεση]

– Πλένουμε το χταπόδι και αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια και ό,τι έχει μέσα στην κουκούλα, την οποία πλένουμε πολύ καλά.

– Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό σε χαμηλή φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Στην αρχή μπορούμε να το βάλουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει να το χαμηλώσουμε. Θα βγάλει αρκετά υγρά από μόνο του για να μην καεί.

– Αφού βράσει για μισή ώρα αρχίζουμε και το τρυπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχει μαλακώσει. Τότε είναι έτοιμο. Αν έχει ακόμα αρκετά υγρά δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να τα πιει (να μείνουν μόνο 2-3 κουταλιές ζουμί).

– Προσθέτουμε το κρασί, το λάδι και τη δάφνη (αλάτι δε χρειάζεται γιατί το χταπόδι έχει από μόνο του) και κλείνουμε πάλι το καπάκι. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.

– Βγάζουμε τη δάφνη και το σερβίρουμε ολόκληρο μαζί με τη σάλτσα του.

[Σχόλια]

Λέξεις κλειδιά: , , ,

Άφησε ένα σχόλιο