Χταπόδι με κόκκινη σάλτσα
[Περιγραφή]
Αυτή η ιταλική συνταγή θα σας κάνει να δείτε το χταπόδι με άλλο μάτι.
[Υλικά]
– 1 μέτριο χταπόδι (1 κιλό), κομμένο σε κυβάκια
– 10 ντοματάκια, κομμένα στα 4
– 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
– 5 φιλέτα αντζούγιας, σε μικρά κομμάτια
– 1 κουταλιά κάπαρη
– 4 κουταλιές ελαιόλαδο
– Αλάτι
[Εκτέλεση]
– Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, τις αντζούγιες, και την κάπαρη. Τα αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσουν λίγο.
– Προσθέτουμε το χταπόδι, τα ντοματάκια, και το μαίντανό. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή με μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
– Αλατίζουμε μέχρι να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα και σερβίρουμε.
[Σχόλια]
Αν δεν έχετε καυτερή πιπεριά, δοκιμάστε το και με κόκκινη γλυκιά πιπεριά (φλωρίνης) για ένα διαφορετικό αλλά εξίσου γευστικό αποτέλεσμα. Δε συνιστώ να βάλετε πράσινη πιπεριά όμως…