Χταπόδι ψητό
[Περιγραφή]
Το μυστικό για το τέλειο ψητό χταπόδι είναι… να το ψήσεις! Κι αν αυτό που γράφω ακούγεται περίεργο, ψάξε να βρεις πως το κάνουν οι άλλοι και θα με θυμηθείς.
[Υλικά]
– 1 χταπόδι (ή περισσότερα)
– Λάδι
– Ξύδι
[Εκτέλεση]
– Πλένουμε καλά το χταπόδι αφού αφαιρέσουμε το στόμα, τα μάτια και τα εντόσθια μέσα από την κουκούλα.
– Το βάζουμε να ψηθεί στη σχάρα σε δυνατό φούρνο (ή στο grill) για είκοσι λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί να το γυρίσουμε ανάποδα ενδιάμεσα. Καλό είναι να βάλουμε ένα ταψάκι από κάτω να μαζέψει τα υγρά που θα στάξουν.
– Το σερβίρουμε με λαδόξιδο.
[Σχόλια]
Έτσι γίνεται πιο σκληρό από το να το βράσεις πριν το ψήσεις (όπως κάνουν σχεδόν όλοι) αλλά έχει πιο πλούσια γεύση. Για πιο gourmet καταστάσεις μπορείτε να προσθέσετε λίγο θρούμπι και ψιλοκομμένο μαϊντανό στο σερβίρισμα.
Μεγαλε θα το ψησω στα καρβουνα σημερα καθαρη Δευτερα και θα σου πω ποσα πυδια ποιανει ο σακος
Γεια σου φίλε Κώστα και καλή σαρακοστή! Αν ήτανε καλοκαίρι θα σού ‘λεγα να το λιάσεις πρώτα το χταπόδι αλλά με τον ήλιο που (δεν) έχει τώρα είναι άδικος κόπος. Περιμένω τις εντυπώσεις σου…
το λιγο βρασιμο χωρις νερο με μισο φλιτζανι ξυδι το μαλακονει μετα το ψινεις λιγο για να μην στεγνωση
[WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.