Συνταγές για… άντρες - sintagesgiaantres.gr

Χταπόδι τουρσί

[Περιγραφή]

Το καλό πράμα αργεί να γίνει.

[Υλικά]

– 1 μεγάλο χταπόδι (1 κιλό)

– 1 φλιτζάνι λάδι

– 4 κουταλιές ξύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

– 1 φύλλο δάφνης

– 1/2 κουταλιά πιπέρι άτριφτο

– Λίγο θυμάρι ή ρίγανη

[Εκτέλεση]

– Πλένουμε το χταπόδι και το καθαρίζουμε. Αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια και τα εντόσθια από την κουκούλα.

– Χωρίς να το στραγγίσουμε από το πλύσιμο, το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά χωρίς νερό (θα βγάλει νερό από μόνο του) για περίπου μία ώρα. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το τρυπάμε με ένα πιρούνι να δούμε αν έχει μαλακώσει καλά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό αν δούμε ότι τελειώνει.

– Οταν ψηθεί το βγάζουμε (πετάμε το ζουμί του) και το κόβουμε κομματάκια.

– Ανακατεύουμε το λάδι με το ξύδι, το σκόρδο, το πιπέρι και το θυμάρι. Δε χρειάζεται αλάτι.

– Βάζουμε το χταπόδι σε βαζάκι μαζί με τη δάφνη και το απογεμίζουμε με το μείγμα του λαδιού.

– Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 1 μήνα στο υπόγειο πριν το χρησιμοποιήσουμε.

[Σχόλια]

Μπορείτε να το σερβίρετε απευθείας στο πιάτο αντί να το βάλετε σε βαζάκι, αλλά τότε το λένε χταπόδι βραστό και δε θα χρειαστείτε και τη δάφνη και το πιπέρι, που θέλουν χρόνο για να δώσουν τη γεύση τους.

Άφησε ένα σχόλιο