Σκορδαλιά με πατάτα
[Περιγραφή]
Έχω φάει πολλές σκορδαλιές αλλά αυτή είναι ακόμα η αγαπημένη μου!
[Υλικά]
– 1 κιλό πατάτες
– 1 κεφάλι σκόρδο
– 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
– 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
[Εκτέλεση]
– Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν.
– Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.
– Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι.
– Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.
[Σχόλια]
Το χτύπημα στο γουδί μπορεί να πάρει πολλή ώρα – θυμάμαι όταν ήμουνα μικρός ότι χτυπούσαμε συνεχώς πάνω από 1 ώρα – και γι αυτό μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ. Δε ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.
Καλημέρες!
Για μια ταπεινή σκορδαλιά με πατάτα μπήκα, αλλά εδώ βλέπω ότι έχετε συγκεντρώσει πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές! Ευχαριστώ!
Γεια σου Εύα και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Μπορεί να σε ενδιαφέρει και η συνταγή για ταραμοσαλάτα με πατάτες που μόλις έβαλα. Είναι η αγαπημένη μου ταραμοσαλάτα και την τρώμε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες!
η συνταγη σου ηταν υπεροχη
προτεινω ανεπυφυλακτα τις συνταγες σας!
Ειναι φανταστικες κ ολες πεντανοστιμες!!
Ειναι καλο οταν φτιαχνουμε σκορδαλια να τη φτιαχνουμε με το παραδοσιακο τροπο.Δηλαδη να χτυπαμε τη πατατα στο γουδι.Η συνταγη σας ειναι καταπληκτικη!!!!!Καλη σας ΟΡΕΞΗ!!!!!
Με ενα κεφαλι σκορδο ειδα τον Τουρκο. πολυ δυνατο ητανε δεν επρεπε να μπουνε σκελιδες σκορδου?
Επισης εβαλα και 1/2 κ.σ. αλατι γιατι το χρειαζοτανε.
οταν κάνω σκορδαλιά προσθέτω μαζί με το χυμό λεμονιού και λίγο ζωμό ψαριού (συνήθως βράζω ένα κομμάτι μπακαλιάρο).Στο τέλος το λάδι , για "καλύτερη ανάλυση" όπως έλεγε η γιαγιά μου.Έτσι αποκτά την τέλεια γεύση και υφή.
απλως υπέροχη,φανταστικη νοστιμότατη,καταπληκτικη,γευστικότατη.
Εγω αντι για χυμο λεμονιου εβαζα 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι.
poli orea i sintagi ego ebala kai ligi paprika itan iperoxi
Αψογη παιδιά ,τέλεια ,,,,,,,,
einai apaisio xeirotero den exo faeito diko moy eimai kalytero
δεν το ειχα δοκιμασει τελεικα ειναι τελειο,μου αρεσει και εγω που ειμαι μαγειρισσα λεω να βαλετε και λιγο ξιδι,το δοκιμασα σε γευση και ηταν καταπλικο